torsdag den 3. januar 2013

Sortebærsovs til ris á la mande, opskrift

 
selvfølgelig er der ris á la mande, der var ingen kirsebærsovs i byen så jeg lavede en selv, fik opskriften af K.
Her koges
Rebena saft 3 dl
sortebær 2 dl
Sukker håndfuld
1 tsk vaniliesukker
og kartoffelmel tilsættes, den skal ikke koges så meget..
afkøles
så er den færdig

Nytår 2012

 
tradition for taxa´er, de kører rundt i byen i rad række med horn og blinke :)

 
vi holdt nytårsaften hos os, aften gik stille og roligt da vi skulle til begravelse med min tantes mand dagen efter og vi kondollere herfra.

 
efter kl 12 da det blev 2013 tog vi ned til Nukaati og Ujo da de inviteres os og de havde sushi, grønlandsk mad og jeg skal gi dig, vi fik også boller med svesker som ligner... billedet siger sig selv og de to svoger morer sig over det de fik :)

 
 
Godt nytår

Surrib fra Sønderjylland


 
1 kg Kogeflæsk
1 liter Vand
l liter Eddike
3 Laurbærblade
5 Nelliker
5 Peberkorn
1 tsk Salt
1½ blad favorit husblas pr. dl suppe
Flæsket koges mørt i lagen og afkøles.
Skæres i skiver. suppen sies, måles og tilsættes den udblødte, smeltede husblas.


 
Flæskesiverne lægges i fad/skål og overhældes med suppe.
Står koldt, til geleen er stiv.
Serveres med groft rugbrød og sennep
dejligt, den er altid god når svigermor laver den :)

Jul hos fam. Beier

 
julefrokost sammen med familien Sachse, det var hyggeligt :)


 
og vi holdt jul hos lillesøster med masser af mad og der var gætteleg hvor vi får et styk lille lap papir hvor der står hvordan man skal/lave... forankring i det konkrete og nærværende og i mimik og kropssprog, meget sjovt.
 
 
svigermor laver mad næsten hverdag, så det er dejligt, her hygger vi efter min fyraften fra arbejdet hvor jeg havde en slat champagne med hjem hvor vi drak, hyggeligt.

 
som sædvandlig laver mor mad, underholdt af Naja, min tosse og trutlelut :)

Vores juletræ

 
Glædelig jul :)