her 1 portin opskrift
1 blender (jeg brugte foodprocessor)
1 smurt form på 1 ½ dl
1 ovn fast fad
Bagepapir
Ørredpaté:
80 g Ørredfilet uden skind
1 tsk revet skalotteløg
½ tsk finthakket hvidløg
1 spsk hakket persille
Salt og peber
½ dl. Fløde 18 %
½ Pasteuriserede æg
25 g Røget lakseskive skåret i små tern
Ørredterrinen: (laks kan også bruges)
Blend Ørredfileten med revet skalotteløg, finhakket hvidløg, hakket persille, fløde, pasteuriserede æg, de røgede laksetern, salt og peber.
Kom farsen i den smurte form og dæk den med bagepapir.
Stil formen i køleskabet i 2 timer.
Sæt ovnen på 170 gr.
Sæt fadet i ovnen, hæld kogende vand i fadet og bag (i vandbad) ørredterrinen ca. 45 min minutter.
Afkøl terrinen inden den vendes ud af formen.
Dilddressing:
½ dl Creme fraiche 18%
2 tsk hakket frisk dild
1 tsk citronsaft
Rør creme fraiche med hakket, frisk dild
Smag til med lidt citronsaft.
Den anden fad bagved:
Havde ekstra ørred, lavede en fad med blandet ørred, kogte æg, røget laks, purløg og dild m/ creme fraiche og mayonnaise og pynt med agurker, tomater, rejer, citron og stenbiderrogn.
og familien
med masser af mad bl.a. ryper, rensdyr og lam og selvfølgelig salater og kartofler.