onsdag den 22. april 2009


Meditation for begynder

Med meditation kan du finde ro og modvirke stress i en travl hverdag, ligesom meditation har en gunstig virkning på angst, immunforsvar, smerte, depression, blodtryk og kolesterol. Her er en meditation for begyndere.

Det betyder også, at meditation påvirker hjerne, krop og psyke på en anden måde end frie tanker.

Sæt dig i et rum, hvor du kan være uforstyrret. Beslut dig for, hvor længe du vil meditere og stil et lydløst ur foran dig. Sæt dig opret på en god stol eller sofa, bevar begge fødder på gulvet og vend hænderne opad som halvskåle. Brug nogle minutter på at vænne dig til omgivelserne. Luk nu øjnene og tæl - inde i dig selv - til syv, mens du roligt trækker vejret ind gennem næsen, og til syv, mens du puster ud. ”Rens” hjernen for tanker. Kommer du til at tænke en tanke, og det gør du, så start forfra fra ét igen.
Du kan også vælge at tælle til fire, mens du trækker vejret ind gennem næsen, til fire, mens du holder pause og til fire, mens du puster ud igen. En meditation varer som regel 15-20 minutter og bør udføres regelmæssigt, gerne dagligt.

Hvorfor mediterer og anstrenge sig for at tænke på ingenting? hvorfor ikke bare slappe af med SØNDAG, et strikketøj eller glo ud i luften et kvarter? At mediterer en målrettet aktivitet, som kan være ganske krævende. Formålet er at fokusere hjernen og frigøre den for tanker, modsat når du hviler dig, hvor dine tanker flyder frit og uden mål og med.