tirsdag den 25. august 2009

plejebarne malik


Malik vores plejebarn er kommet hjem til sin mor her permanent her i august, vi har sendt hans ting den 19. august, 3 pakker blev det til og vi har stadigvæk han snowboard samt alt de små ting vi finder hen af vejen, da jeg aflevere kasserne ned til Royal Arctic Line kom der vand i øjnene, vi har passet Malik i 3 år og det har selvfølgelig ikke været nemt, men han er en god dreng i det hele taget, han laver aldrig ballade hjemme ved os, det er mest når han går ud af døren sker der nogen ting vi ikke kender ham.. han kan vende tallerken hvor han kan komme med en vredesudbrud i skolen og han kan bruge nogen ord som vi ikke bruger og kender ikke noget til, jeg var så bange for første gang han brugte nogle ord som jeg ikke bryder mig om.. om Mark kommer til at lære og bruge dem, men Mark har aldrig brugt nogen af dem, som en lære har sagt til mig at jeg ikke skal være bange for det, for Mark har været tryg hele sin barndom.
Vi kender ikke Malik´s barndom for vi spørger ikke og der er ikke nogen der har fortalt os det og jeg vil heller ikke vide det for så kommer det nok til at gøre ondt. Jeg tror du har haft det rigtig godt herhjemme ved os, selv om der er meget du ikke bryder dig om eks. at gå tidlig iseng og må ikke sove til hverdag hos kammeraterne og små ting regel vi har derhjemme som Mark og Naja har acceptere det fra starten. Håber det går godt hjemme ved moren og alt godt fremover.

nyder min svigermor

Hvor er det dejligt at have min svigermor herhjemme, når jeg kommer hjem fra arbejde er hun i gang med madlavning, de her mad er alt godt fra køleskabet, spaghitteret med coctailpølser, bacon, broccoli, skinke og jeg ved ikke hvad, som smagte vidunderligt, andres mad er det bedste, jeg sagde til dem mens vi spiste at jeg er træt af det jeg laver.. så sagde hr.beier at det mad jeg laver smagte rigtig godt og de er ikke træt af det, det lyder da dejligt at høre.




deres lørdagsture



Når det er sommer køre de en hel dag og snakker om verdenssituationer eller snarer Sisimiutsituationer, de to naboer hr.beier og hr.sachse (som står der ved siden af bilen) og når det er vinter køre de snescooter, ja de keder sig ikke og de kan også snakke i telefonen i meget lang tid. så lige pludselig siger sachse i røret: jeg kommer lige forbi, så kommer han efter 2 min. og så snakker de videre igen :-).

boblebad



Børnene hyggede sig, det kan vi høre fra stuen, det er dejligt med en badekar, jeg læste en af vennerne skrev i facebook at hun skulle i badekar med stearinlys og musik med meditation, lyder meget fornuftig.

fodre ænder

Vi skulle køre en tur og vi havde samlet skorpe af franskbrød så vi kan fodre ænderne, det var koldt, jeg sad i bilen til sidst mens mor og Naja fodre ænderne og hr.beier studere sidevejen som er gravet iforb. med ledninger. Overfor kan I se kulturhuset. Og til vinter kommer vi til at være her ofte for der er is og sne hvor børnene står på ski og snowboard.




Torsk



Min mor ringede om jeg ikke henter en aftensmad, de har været ude og fiske til hundemad og lidt til fryseren.. jooo det vil jeg da gerne og jeg filere den i fine stykker både til at panere og hakkede noget af den med en foodprossessor til fiskefrikadeller, den skal svigermor tage med hjem til DK. Det har hun altid gjordt når hun er her i grønland tager hun fisk med for de er dyre i danmark. Naja med sin fine lille hånd, hun skulle vise hvor stor fisken er.