tirsdag den 6. oktober 2009

stormen dukker op igen og er væk igen ligeså hurtig som den kom

Grillen bliver pakket ned til skuret, æuf, ikke mere grillmad i år og til næste wee-end må vi hellere pakke børnenes cykler ind i skuret og sommerdækkene på bilen, den lille skur har ikke så meget mere plads..

På billedet er det ligesom tåge der kommer, men det er sneen der kommer, den kommer snigende og er væk igen ligeså hurtig som den kom. Vejret ændrer sig også meget, forleden vågnede jeg af lyden af stormen og da jeg kom ned til hr.beier var stormen ikke så slemt, der var frisk kaffe, hmm det er altid dejligt at komme ned til ham om morgenen, han er altid i godt humør, han er altid positiv.. han er ligesom: man-skal-være-taknemmelig-for-hverdag-der-kommer.
I forgårs da Mark sad i computeren og spurgte sin far: far hvad betyder respekt? kan du forklare mig det? faren svare med det samme: jeg respektere din mor. Jeg sad i baggrunden med lysende øjne og svare at jeg også respektere din far, jeg blev helt glad.

Mattak og qaleralik



Naja har også sorteret tøj som hun ikke vil bruge og det har jeg give hende ret i, flere af de tøj som hun havde sorteret er noget hun ikke bruger, det er ærgeligt at de ikke kom med de fremsendt kasser til Uummannaq, jeg har forresten talt med dem om at de har fået kasserne og har meget glæde af det, rigtig meget, hun skulle sende mig fragtprisen som jeg har betalt.. men men om jeg ikke får Mattak og qaleralik i stedet som bliver fremsendt, om jeg vil? Det kan I tro jeg vil, for det er svært at få Mattak her (Hvalernes hud kaldet mattak spises råt og smager rigtig godt)
Jeg køber ikke så meget Hellefisk selv om jeg er vild med fisken, glæder mig til at få mattak og qaleralik.

5 øre, 10 øre euro mønter

Naja ville ud at købe noget, hun havde penge og viste mig mønterne. (hun er god til at rode i mine ting som jeg selvfølgelig har mange af, bl.a. mønter som jeg har gemt) Hun ved ikke så meget om penge endnu, heldigvis, for hun elsker alt mulig ting som tøj, tasker sko legetøj ligesom alle andre børn, men jeg fortalte selvfølgelig om pengene fordi hun har i hånden er det fleste hun ikke kan bruge her, der var en gammel 1 krone, 5 øre, 10 øre, 25 øre og der var de 2 euro mønter (tyske mønter) der var godt nok 2 kroner men der var ikke meget hun kan købe for, de blev gemt igen og hun købte ikke noget, man kan jo ikke bare købe en barbie dukke for 500,00. Det kan være hvis hun rydder op så kan hun få penge for det ligesom sin storebror Mark har efterhånden tjent 200,00 kr. han har ikke brugt dem endnu for han er lidt i tvivl hvad han skal købe.