lørdag den 6. november 2010

Pizza



ungerne elsker den, har lagt den sidste år men lægger opskriften i igen :-)



og den er nem.. opskrift af pizza
Dej:
15 g gær
½ l koldt vand
600 g hvedemel
1½ tsk. salt
Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt mel og salt, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film, eller anbring den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl natten over. Når dejen har hævet færdig, fugter du dine hænder under den kolde hane og tager en klump dej på størrelse med en normal bolle. Læg den på en bagepade beklædt med bagepapir, og fortsæt indtil bagepladen er fuld (ca 6 boller). Bollerne skal helst ligge så langt fra hinanden, at de ikke vokser sammen. Dejen er, som bekendt meget lind, men den forvandler sig inde i ovnen til en delikat sprød bund med den rette seje krumme og masser af lufthuller, som egner sig så godt pizzaer. Put et stænk tomatpuré på størrelse med en femkrone (eller efter behag) på hver bolle og glat den ud med en teske. Tilsæt den strimlede skinke, evt. fintskårne champignoner og pizzaost. Stænk med lidt olivenolie på toppen, og sæt pizzabollerne i ovnen ved 225 grader  bag ca. 15 min. gentage processen, til der ikke er mere dej.

nem roulade



jeg havde en hjælp til at lave en roulade
min lille hjælper, har hun ikke lidt chocolade på munden?

brugte chokolade fordi vi ikke havde marmelade, er nok ikke den sundeste, men den skulle smage godt.

vupti

arbejdstid 30 min.
bagetid 8-10 min.
fryseegnet.

3 æg
125 g sukker (1½ dl)
50 g kartoffelmel ¾ dl)
1 spsk mel
1 tsk bagepulver
50 g smør (smeltet)
syltetøj eller frugtmos

Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede æggeblommer i. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftesvis med smeltet smør. Kom dejen på bagepapir lagt på bagepladen og bage rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
Vend den strakts over på sukkerdrysset bagepapir. Tag forsigtigt bagepapiret af og fordel syltetøj eller frugtkompot på. Rul den endnu varme roulade sammen om fyldet. Rouladen kan drysses med sukker eller flormelis eller overtrækkes med en glasur af flormelis rørt lind med vand eller frugtsaft

najas negle

negle mig her negle mig der, naja tænker ikke på andet, jeg ved ikke jeg må men hun vil prøve at have kunstige negle.
 de små finger
hr.beier og hende skulle ud og handle, jeg ville gøre rent i huset, så de var smuttet ind til pisiffik og købe kunstige negle... dette var resultatet og hun var stolt :-)

4. november 2010

jeg tror ikke jeg har oplevet det før, det sner altid når vinteren begynder og man tænker hvornår stopper det? men nu er der ingen sne.

6. november 2010


der er kommet lidt sne i Sisimiut, lidt vådt, jeg ville ikke ud at gå selv om jeg burde men vil hellere gøre rent i huset og vaske gulv.