lørdag den 6. november 2010

Pizza



ungerne elsker den, har lagt den sidste år men lægger opskriften i igen :-)



og den er nem.. opskrift af pizza
Dej:
15 g gær
½ l koldt vand
600 g hvedemel
1½ tsk. salt
Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt mel og salt, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film, eller anbring den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl natten over. Når dejen har hævet færdig, fugter du dine hænder under den kolde hane og tager en klump dej på størrelse med en normal bolle. Læg den på en bagepade beklædt med bagepapir, og fortsæt indtil bagepladen er fuld (ca 6 boller). Bollerne skal helst ligge så langt fra hinanden, at de ikke vokser sammen. Dejen er, som bekendt meget lind, men den forvandler sig inde i ovnen til en delikat sprød bund med den rette seje krumme og masser af lufthuller, som egner sig så godt pizzaer. Put et stænk tomatpuré på størrelse med en femkrone (eller efter behag) på hver bolle og glat den ud med en teske. Tilsæt den strimlede skinke, evt. fintskårne champignoner og pizzaost. Stænk med lidt olivenolie på toppen, og sæt pizzabollerne i ovnen ved 225 grader  bag ca. 15 min. gentage processen, til der ikke er mere dej.

Ingen kommentarer: