onsdag den 1. april 2009


En nem opskrift af pizza "dej" (der har været en mus i den lille pizza).
Dej:
15 g gær
½ l koldt vand
600 g hvedemel
1½ tsk. salt
Rør gæren ud i koldt vand i en skål. Tilsæt mel og salt, og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film, eller anbring den i en stor lufttæt pose. Sæt skålen på køl natten over. Når dejen har hævet færdig, fugter du dine hænder under den kolde hane og tager en klump dej på størrelse med en normal bolle. Læg den på en bagepade beklædt med bagepapir, og fortsæt indtil bagepladen er fuld (ca 6 boller). Bollerne skal helst ligge så langt fra hinanden, at de ikke vokser sammen. Dejen er, som bekendt meget lind, men den forvandler sig inde i ovnen til en delikat sprød bund med den rette seje krumme og masser af lufthuller, som egner sig så godt pizzaer. Fyld med

Ingen kommentarer: