søndag den 19. oktober 2014

Grizly vores Chartreux kat


Vores smukke racekat, en Chartreux som er købt ved charbleu, efterhånden 3 år bliver mere smukkere med årene, har mange personlighed og følelser, kan godt lide tørret torsk og andre fisk, han fik også kogte lever fra torsk med god appetit.
Vi holder så meget af dig, er så glad for vi har købt dig ;o)


Hygge med familien


Her begge mine forældres svoger :o)


og min store dreng som skal afsted næste uge til Thule igen, vi skulle lige være sammen med ham inden han rejser igen.

Opskriften Tingulaat (torskelever med sortebær)



Manden bad mig gemme torskelever så han kan lave sortebær m/torskelever, eller omvendt.
Torskelever koges i lidt vand omkring 10-15 min og blandes med sortebær i en skål


Her er manden i fuld gang, jeg kan nemlig ikke lide dem, så det det lige måske lidt omvendt, det er grønlandsk delikatesse og han er dansker og jeg grønlænder :D


så blander han dem sammen, med tilskuer :o)




Mine smørebrød


Kan hygge en lørdag og lave frokost, mens manden er nede ved båden og ordne hist og pist


Jeg havde engang lavet syltede kvan og det havde ikke interesse med severer/bruge det, men det skal prøves.... og jeg siger Jer, det var rigtig godt, det er ikke sidste gang jeg laver dem.


En lille lækker fad.

Så er båden sat op


Og manden har vasket og fjernet presenningen af.. og den er stadigvæk til salg.

Sælger gerne troldegren


Og sat en flot billede i vores lokale opslagstavle i facebook.

Oktober vejr


En farverig aften i Akia Sisimiut.

Kommende overbo på arbejde


Der skal laves Kredsret over for mit arbejde, her er de igang med at grave ned til kineserne, høre at det er mere massivt at være i en grønland :D

Fiskefrikadeller


Torsk, der var æg, mel, fløde, løg, salt, peber og tørret kvan, det hele blev blandet i min foodprocessor.


Jeg kunne have blandet dem med andet fisk som ørred, men jeg havde ikke lige tænk over at tage det op, det gør jeg næste gang.

Filere torsk



Manden overfor


Har sagt det før, elsker min Ø, den er jeg så glad for, kan hygge overfor hinanden mens der snakkes.


15 kg. blev der pakket, så kan I nok tro vi har torsk til vinter, som er til, torskefad, fiskesuppe, fiskefrikadeller, paneret torsk osv osv. og manden bad mig gemme lever, dem kommer jeg med opskriften senere.

Sidste fisketur 2014


12.10.2014 var den sidste fisketur sammen med mannden


det ser koldt ud, men har selvfølgelig godt med varmt tøj på, der var nok omkring 5 gr.
(Sisimiut broen)


fik mange torsk


vejret var rigtig lækkert og man suger duften af frisk luft.


Turen hjem til Sisimiut


mange torsk på ryggen :o)

Mini pommes anna


Det skulle prøves, dette så jeg i en opskrift, men den er lidt besværlig, hvor man sætter kartoffel skive, smør, salt, peber og til sidst timian øverst hvor man lukker det og sættes i ovnen på 200 gr. i 25 min med sølvpapiret og derefter fjerne den og yderligere i ovnen på 35 min. til de er sprøde og gyldne på ydersiden.
(brugte rivejern "VICTORINOX", den røde på billedet til venstre, som jeg købte ved tilbud i en fiskemesse i Sisimiut sammen med en veninde og 2 andre)


det andet har jeg laver i muffinsforme uden sølvpapir men godt med smør, salt og peber og til sidst timian og ind i ovnen... mener jeg sat den på 200 gr. 45 min. til de bliver gyldne brune og flotte :o)
og jeg synes ikke der var forskel med dem med sølvpapir og uden... men de smagte vidunderligt.

Papirarbejde


Han laver noget, forstår på den måde, at det han laver er meget vigtig for hans liv.