søndag den 20. januar 2013

Opskrift Sandwichtærte med fars røget ørred


  
 
Sandwichtærte med røget ørred og rejer:
Tærtebunden:
1 rund form med diameter ca. 22 cm

25 g gær
4 dl mælk
1 spsk olie
2 tsk sukker
1,1 liter hvedemel.

Smuldr gæren i skålen
Lun mælken med fedtstoffet til 37 grader. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker.
Rør så meget mel i dejen, at den slipper skålen. Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min.
Tag dejen op, ælt den igennem og læg den i springformen. Lad den igen hæve ca. 30 min.
Bages på en rist nederst i 200 grader varm ovn i ca. 30 min.
Vend brødet ud på en rist og lad det køl af under et klæde. Del det i tynde bunde. (Kan deles i 6 bunde)

Man kan også lave den anderledes, det er op til en :)




FYLD:
6 hakkede hårdkogte æg
100 g røget ørred i små tern


Kogt ørred i små tern
1 dl creme fraiche, 18 %
100 g let mayonnaise
½ dl finthakket purløg
½ dl fintklippet dild (kan udelades)
salt, peber

 

 
PYNT:
200 g let mayonnaise
1 dl creme fraiche, 18 %
500 g rejer med skal
100-200 g røget ørred
60 g lakserogn
ca.½ agurk
citron

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Fordel det mellem bundene.

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen til pynten. Rør ikke for meget, for cremen risikerer da at blive tynd.

Fordel blandingen ovenpå og på siderne af tærten.

Pynt med pillede rejer, små ruller lakseskiver/røget ørred, lakserøgn, kan også være stenbiderrogn, agurkeskiver og citron.

Den færdige tærte kan ikke fryses, men bundene er fryse egnede.

 
voilá, drengene spiste og spiste..
det var ellers forretten, havde ellers lavet Rib eye med pommes frites og bearnaise sovs, salat og jeg skal gi dig... skal nok spise lækker mad dagen efter :) 
 
 

Januar 2013

 
sammen med veninderne gik vi en tur hele vejen lufthavnen og retur, omkring 8-9 km og der var -18 gr. en rigtig dejlig tur og der var meget at snakke om :)

 
Ulkebrugt vejen, var mere betaget af tågen længer forude :)