mandag den 19. april 2010

det sner i 2 dage

sneen smelter måske mere.. jeg tror det er mest blanding af regn og sne, der kom ikke rigtig meget sne selv om jeg synes det sner hele tiden, det gjorde det hele week-enden, der er også plus grader. Jeg var til kaffemik og en af gæsterne sagde "sikken en vejr, det er bare for at drille os, tænk hvis man går i høje hæle sko" nej, det er ikke vejr til høje hæle sko. Billedet: Brugsen Sisimiut fra TELE-Post trappen :-)

sent julefrokost

ja, den er god nok, vi holdt julefrokost for andelsbolig, her er Inge-Lise der holder Menú kort med spændende mad og vin, men der var desværre ikke Chablis (vin)
synes der sker meget i april, vi er også inviteret til spisning hos venner sammen med andet par på lørdag, og næste weekend skal jeg til en veninde og der spiser vi også.

bare lige for at sætte nogle af de lækre mad vi har fået, der var 7 retters menú og de smagte bare godt

ved ikke rigtig hvor mange glas der var men der var i hvert fald mange vinglas på bordet.

alle kan meditere

det er længe siden jeg havde snakket med min lillesøster, da jeg ringede til hende er det ligesom hun er helt på den anden side af verden, selv om hun kun er 500m væk herfra, hun sagde bare noget i retning af: heeeeeeeej, det er længe siden... og man føler bare åååh, det er dejligt at høre fra dig, selv om hun ikke sagde det, der var meget at snakke om og indhente, vi snakkede om vores alder om at blive 40 og nærmer de 40 og sagde til hende at det er lige begyndt og der sker mange små ting i livet som man kan mærke fra følelserne til kroppen. velkommen lillesøster.
Alle kan meditere:

Luk øjnene! Så nemt er det at meditere. Du skal blot sætte dig behageligt, lukke øjnene, vende håndfladerne opad, trække vejret og lade sig guide. Alle de lyde, tanker og fantasier, som måtte trænge sig på, skal du bare byde velkommen.
Tag et par dybe åndedrag, hvor du holder vejret, til at du ikke kan længere, helt ned i maven, og giv så slip på åndedrættet med en aaah-lyd …

Bliv opmærksom på lydene omkring dig, og accepter hver eneste lille lyd …

Træk opmærksomheden ind i dig selv og observer tilstanden i dit indre. Er der mest uro, ro, bevægelse, stilhed

Bliv opmærksom på: Fødder, ankler, lægge, lår, baller, underliv, hofter, mave, bryst, skuldre, overarme, underarme, hænder, ryggen, nakken og hovedet.

Bliv nu opmærksom på hele kroppen.

Mærk, at du er totalt nærværende i din krop. Til stedet i nuet, i kroppen.

De 20 minutter, som meditationen varer, går hurtigt. man føler ikke, der er gået mere end et par minutter Meditationen bringer dig ned i kroppen, hjem til nuet – og ind i din egen bevidsthed. Du vil være vidne til dit sind og opleve, hvad det vil sige at observere dine tanker, og du vil få styrket kontakten til din bevidsthed. Enkelt og kraftfuldt. Man bliver helt rolig, klar og i balance.
Man har det bare godt. Føler. Det ER både bedre og mere effektivt end et glas vin at falde ned på efter en stresset dag. Og hvis man skulle lide af søvnløshed – så forsøg hellere med meditation end med sovemedicin. Meditation er sundt for sjælen – og forebygger stress og ubehag. Og så er det både nemt, gratis og behageligt! Prøv det!