mandag den 30. november 2009

brændte mandler

har stjælet et billede af brændte mandler i internettet :-)

for jeg har aldrig lavet brændte mandler, har I lyst til at lave dem? Jeg ville prøve det engang.

i denne opskrift står der at man skal lave dem i "middelvarm" og jeg har læst et andet sted hvor der står "fuld høj varme" og der var en anden der siger "varm langsom massen op" så det skal prøves.. nu må jeg prøve denne, god fornøjelse.

1 tykbundet gryde
1 træske
1 stort skærebræt
bagepapir
1 papirpose

Brændte mandler
1 ½ dl sukker
2 ½ dl vand
200 g mandler

Kog sukkeret og vandet i en tykbundet gryde ved middelvarme til vandet er fordampet.
Kom mandlerne i sukkermassen og rør med en træske til sukkermassen begynder at blive lysebrun.
Hæld mandlerne i sukkermasse ud på et stort skærebræt beklædt med bagepapir.
Fordel mandlerne så de ligger adskilt. Brug træskeen til dette.
Land mandlerne køle af.
Opbevar dem derefter i en papirpose.

min familie´s tradition

glædelig 1. adventssøndag, i min familie har det være en tradition


når der har været tændt byens juletræ



tager vi ned til mine forældre og spise, mens vi sad og hyggede os sagde mor, det er ligesom vi bliver mindre og mindre i familien, det er nok fordi vores mellemste, mand og 2 børn ikke er i byen.
hr. beier har altid lavet en ris a la mande, vores blev til en ris a la hasselnødde :-) vi havde ikke en hel mandel og min mor havde ikke, heller ikke lillesøster kuluk, vi fandt da en hasselnødde og børnene havde da ellers ikke lyst til at spise noget, men hvis man vil vinde en gave så skal man spise ris a la mande, joo Mark fik en gave i år.