mandag den 4. januar 2010

nytårs raketter

vi holdt nytår sammen med gode venner, siden vi flyttede til grønland har vi været hos fætter Lars i Kjellerup, ellers plejer vi at være nede ved os i Padborg, det har selvfølgelig været hyggeligt og mere stille i år, der er kommet nye små børn til, Heine og Vivian har fået 3 og Martin og Jeanette har også fået 3 og Ole og Rikke har fået en lille her for 3 måneder siden, næste gang vil jeg have børnene med for de var ikke med og jeg savnede dem rigtig meget. De holdt sammen med mor og de har selvfølgelig også hygget sig sammen med mors veninder.
Jeg tog en lille bord ud for at tage billeder, vennerne synes det var sjovt, jeg havde jo ikke en stativ for man tager jo gode billeder når cameraet står stille og det gjorde den ved den lille bord :-) har ikke nået at kikke på en camera stativ for det vil jeg gerne have, nu har jeg fået en digital camera til jul og vil stadigvæk have en større, nu må vi se.



fætters gård

prøv lægge mærke til Casper til venstre :-)

ude godt hjemme bedst

mors køkkenvindue i formiddags, stadigvæk hvid danmark, sneen kunne vi godt have undværet, når vi kommer hjem til Grønland er der garanteret 1½ meter sne.
Jeg vil sige at jeg glæder mig også til at komme hjem i vores hyggelig hjem, det har været en dejlig ferie med mange oplevelser, hr.beier sagde at han kunne godt have været her længere, det vil jeg også men jeg har nok boet for længe i en kuffert, vi har været ude ved vores venner i nærheden af Viborg i 5 dage og jeg skal til København i morgen i 3 dage til forsikringsakademiet og det er næsten en måneds ferie også trænger man til at komme hjem :-)

spiser ofte ude

jeg ved ikke efterhånden hvor mange gange mor har inviteret os ude og spise, mens vi har været her i danmark, der er mange..

den græske restaurant i tyskland, stadigvæk flot, når vi er i danmark plejer vi at tage til den kinesiske restaurant samt til den græske restaurant, den sidst nævnt har vi smagt igår :-)


Mcdonald´s skal ikke snydes, selvfølgelig

Når man har kørt et stykke tid rundt omkring vestkysten i Danmark er det ikke så tosset at spise en stjerneskud i hvide sande.

og kinesisk restaurant i Nr.nebel som hedder Peking restaurant med 5 retters menu. vi kunne nu have nøjes med 3 retters :-) men 5 retters skulle prøves

vi er også smuttet ind i Burger King i Ribe.
den kinesisk restaurant i tyskland som er vores ynglings restaurant har jeg ikke taget billede af, vi var ude og spise sammen med moster Christa og veninden Jutta i forbindelse med de har været på besøg på mors 70 års fødselsdag.

Opskrift Franskbrød svigermors

drengene har spist en halv franskbrød, den var også god.

Franskbrød 2 stk.

50 g margarine
3 dl mælk
3 dl kærnemælk
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 kg mel

Margarinen smeltes
Mælk + kærnemælk blandes i (håndlunken)
Gæren udrøres heri
De øvrige ingredienser blandes i

Obs! Melet kommes IKKE i på engang, da dejen kan blive for stiv.
Æltes grundigt

Hæver til dobbelt størrelse.
Formes til 2 brød

Hæves igen
Ev. pensles med sammen pisket æg inden bagning.
Ovnen skal være forvarmet. God varme
men ikke for meget, da brødrene ikke "hæver færdig"
(Ikke varmudluftfunktion til bagning da den udtørrer gærbrød)
220 gr i 30-40 min. på nederste rille.