søndag den 14. november 2010

gratineret røget medister


 manden kan godt lide det med ost, sennep og løg.. børnene spiste også med god appetet, det har måske også noget at gøre med, når de har været ude længe i sneen og kommer ind og er sulten, så skal der spises.. også bliver de lækker træt :-) 


4 pers.
6-8 kartoffel
2 løg salt og peber
1 ring røget medister
ca. 100 g ost
2-3 dl mælk
50 g smør
2 tsk lys usødet sennep
persille

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Bland kartoffelskiverne med fint hakket løg, salt og peber og læg halvdelen i bunden af et smurt, ovnfast fad. Hæld mælken over.
Skær en række snit i den røgede medister og stik små bjælker ost ned i snittene. Læg pølsen i fadet og fordel resten af kartoflerne rundt om. Rør smeltet smør sammen med sennep, hæld det over pølsen og sæt fadet i ovnen ved 225 gr 30-40 min. pynt retten med lidt persille og sever den med grøn salat.

2 kommentarer:

Pia sagde ...

Øhhh... 2-3 liter mælk?? Det lyder godt nok voldsomt... men ellers lyder det lækkert ;-)

Frederikke sagde ...

Tak Pia, det er hermed rettet :) der mangler lige et D, hav en god dag.