Nødde- appelsin-snitter
75 g smør
125 g rør sukker
3 æg
2 (økologiske appelsiner (1½ dl. Saft + skal)
275 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
125 g sukker
125 g valnødder eller hasselnødder
Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker blødt med en håndmikser. Del æggene og pisk æggeblommerne i sukkermassen. Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen. Bred dejen ud i bunden af pradepande (24 x 30 cm) foret med bagepapir. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. pisk, til det bliver en blank og glat marengs. Bred det over kagedejen og drys med grofthakkede nødder. Bag kagen midt i ovnen i 30 min. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret og del den i 14-16 snitter. Lad dem afkøle på rist.
Variation: erstat evt. appelsin med citron eller lime erstat evt. nødder med kokosmel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar