mandag den 1. april 2013

Påskemiddag

 
Ørredpaté i hjerteform, brugte 4 gange portion

her 1 portin opskrift

1 blender (jeg brugte foodprocessor)
1 smurt form på 1 ½ dl
1 ovn fast fad
Bagepapir

Ørredpaté:

80 g Ørredfilet uden skind
1 tsk revet skalotteløg
½ tsk finthakket hvidløg
1 spsk hakket persille
Salt og peber
½ dl. Fløde 18 %
½ Pasteuriserede æg
25 g Røget lakseskive skåret i små tern

Ørredterrinen: (laks kan også bruges)

Blend Ørredfileten med revet skalotteløg, finhakket hvidløg, hakket persille, fløde, pasteuriserede æg, de røgede laksetern, salt og peber.

Kom farsen i den smurte form og dæk den med bagepapir.

Stil formen i køleskabet i 2 timer.
Sæt ovnen på 170 gr.

Sæt fadet i ovnen, hæld kogende vand i fadet og bag (i vandbad) ørredterrinen ca. 45 min minutter.

Afkøl terrinen inden den vendes ud af formen.

Dilddressing:

½ dl Creme fraiche 18%
2 tsk hakket frisk dild
1 tsk citronsaft

Rør creme fraiche med hakket, frisk dild
Smag til med lidt citronsaft.

Den anden fad bagved:

Havde ekstra ørred, lavede en fad med blandet ørred, kogte æg, røget laks, purløg og dild m/ creme fraiche og mayonnaise og pynt med agurker, tomater, rejer, citron og stenbiderrogn.

 
 
og familien

 
med masser af mad bl.a. ryper, rensdyr og lam og selvfølgelig salater og kartofler.

Ingen kommentarer: