Jeg har lavet 2 lakserand, laks i ovn m/ hvidløg og persille og manden har lavet den med æg og salat
den ene af lakserand skulle jeg have med til tøserne og den anden har jeg lavet så manden ikke bliver snydt for han elsker mad :)
Opskriften på lakserand:
Kog 1 dl løse ris, lad risene blive kolde.
Udblød 5 husblas i koldt vand. Bland 100 g mayonnaise ...med 2 dl cremefraiche 18 % eller ymer.
Skær 250 g laks i små terninger.
Pil og hak 1 løg fint.
Hak 2 hårdkogte æg.
Knug husblassen fri for vand og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Rør ½ dl. citronsaft i den smeltede husblas, så den bliver håndvarm.
Rør husblassen i en tynd stråle i myoannaiseblandingen.
Vend laksen, løse ris, løg og æg i og smag til med salt og peber.
Tilsæt fintklippet purløg.
Kom laskeblandingen i en skyllet randform og stil den koldt for at stivne 2-3 timer eller til næste dag.
Vend lakseranden ud på et fad og pynt med fintklippet purløg.
Giv flute til.
Som forret eller frokostret rækker portionen til 5-6 personer
og tøserne, emnen var black and white
Vi var ikke så mange men en rigtig rigtig hyggelig aften med tøserne med god mad, vin, tøsesnak, gyserhistorier, grineflip, grædt og til sidst godt mætte.
Tak tøser for en skøn aften :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar